Havrebakken 1, 7323 Give
75735400
fys.give@mail.tele.dk

Ulrus

ULRUS

– udvidet lænderygundersøgelse

ULRUS henvender sig til personer med smerter og symptomer relateret til lænderyggen, også kendt som ”low back pain”(LBP). Har du haft symptomer i mere end 7 dage, kan ULRUS være noget for dig.

Har du nogle af følgende symptomer, kan ULRUS være noget for dig:

  • Symptomer i mere end 7 dage
  • Smerter og ondt fra lænden
  • Udstråling til baglår, læg, fødder o.a.
  • Ischias, smerter og jag
  • Lændehold, hold i lænden

Hvem er berettiget til ULRUS?

Din egen praktiserende læge skal henvise dig til ULRUS. Der er visse krav du skal opfylde, for at du kan blive henvist. Blandt andet må din rygproblematik ikke være akut, og den skal derfor have været til stede i mindst 7 dage. Derudover skal du forsat være i udredningsfasen, dvs. at du endnu ikke har fået forelagt en behandlingsplan/strategi.

Hvordan foregår det?

Hos Klinik fir Fysioterapi i Give har vi fysioterapeuter, der er specialuddannede indenfor ULRUS. Undersøgelsen består af spørgeskemaer samt en klinisk undersøgelse. Undersøgelsen resulterer i en handleplan, som kan bestå af træning, behandling og information om, hvordan du bedst tackler din problematik i hverdagen.

For at give dig en tværfaglig og sammenhængende indsats vil din egen læge modtage en afrapportering fra fysioterapeuten, senest 14 dage efter undersøgelsen.

Hvordan kommer jeg i gang?

Din egen læge skal henvise dig til ULRUS. Har du spørgsmål til forløbet, eller er du i tvivl om det er aktuelt for dig at blive henvist, er du velkommen til at kontakte os allerede i dag.